GratisHandleiding.eu

Gratis Handleiding (en veel meer). De site met gratis handleidingen, handleidingen om gratis software te downloaden, gratis games te spelen, dvd's te kopieeren, te besparen, vakantie- en reistips, pagina's voor kinderen, senioren, dating, online casino spelen, handleiding bridge, handleiding schaken en dammen, solliciteren, spotify, online te kopen op internet en veel meer..... Verder vindt u ook de beste surftips.

HOME HANDLEIDINGEN RECEPTEN ZOEKEN CONTACT ZOEKEN

 Rubrieken:

 Telefoon/Mobiel keuze

  Wat zijn apps?

  Wat is prepaid?

  Wat is een smartphone?

  Wat is een iPad?

     Wat is een iPad 2?

     Hoe werkt een iPad?

  Wat is een iPod?

    Handleiding iPod

    Dockstation welke kopen?

  Wat is een iPhone4?

  Wat is Dual sim?

  Gratis telefoneren: Skype

    Handleiding Skype

  Email op je GSM

  MSN op je GSM

  Muziek copieeren van iPod

  Wat is Wifi?

  Ipad (Apple) Handleidingen

  BlackBerry Handleidingen

  Aanbieders telefoons

  WEBGIDS GSM / Telefoons

 Filmpjes over Telefoons  

  Galaxy Tab Samsung

  Google Nexus S

  iPod Touch 4de generatie

  LG In Touch GW620

  Windows Phone 7

 

Wat is prepaid?

Beltegoed (ofwel prepaid) is een vooruit betaald bedrag waarmee bij een telefoonprovider mobiel gebeld kan worden. Het is vergelijkbaar met een telefoonkaart of chipknip. Bij het beltegoed wordt het tegoed echter niet op een kaart of de telefoon zelf bijgehouden, maar door de provider waar het mobiele nummer is geregistreerd. Met het tegoed kan worden gebeld tegen een bepaald  tarief, of kunnen er SMS-berichten mee worden verstuurd.

Hoewel het bellen per minuut meer kost dan bij een mobiel abonnement, is het voordelig voor klanten die zelf weinig bellen en voornamelijk  bereikbaar willen zijn, of die niet achteraf met hoge rekeningen  geconfronteerd willen worden. Ook is het populair bij ouders van (jonge) kinderen die niet willen dat hun kind meer verbruikt dan hun tegoed  toelaat.

Bij prepaid moet u zelf een GSM hebben. Als u een abonnement afsluit krijgt u vaak een GSM erbij. Ons advies is: Vraag eens rond bij vrienden en kennissen, er zijn genoeg mensen die nog een oude GSM in de kast hebben liggen.

Opwaarderen
Wanneer het beltegoed op is, kan dit opgewaardeerd worden. Op welke manier dat kan, hangt af van de provider.

Soms kan een servicenummer worden gebeld, waarna het verschuldigde bedrag met een automatische incasso van de bankrekening wordt geschreven.

Ook kan in telefoonwinkels en supermarkten een kraskaart van de provider worden gekocht, waar een code op staat,  waarmee de telefoon kan worden opgewaardeerd. U belt dan een bepaald nummer en geeft de code door (door deze in te toetsen op de telefoon). Op die manier wordt uw beltegoed verhoogd.

Sterk in opkomst is het opwaarderen van beltegoed via internet. Dit  kan via de website van sommige providers of bij speciale websites waar u beltegoed kan kopen voor de meeste Nederlandse prepaid-providers. De gebruiker ontvangt in dit geval zijn opwaardeercode via e-mail of sms.

Geldigheidsduur
Bij een aantal providers is het beltegoed maar een bepaalde tijd  geldig (meestal een half jaar of een jaar). Wordt er niet binnen die termijn opgewaardeerd, dan vervalt het resterende beltegoed. Na enige  tijd wordt ook het mobiele nummer afgesloten, tenzij de gebruiker binnen deze termijn opnieuw opwaardeert.

Bij andere providers is het verplicht af en toe gebruik maken van het beltegoed (bijvoorbeeld een keer per zes maanden). Er zijn ook  providers waarbij het beltegoed onbeperkt (dus altijd) geldig is en blijft.

Mocht u interesse hebben in mobiele telefoons: klik hier >>>
 

 

   | Over deze site | Disclaimer |
Neem contact op met de webmaster via contact met opmerkingen en tips

 TV/radio:

 Radio luisteren:webradio

 Wat is er op TV?

 TV gids (alle zenders)

 Uitzending gemist

 Verkeer:

 Files

 Routeplanner

 Nieuws/weer:

 NOS headlines

 Algemeen Dagblad

 Laatste nieuws

 Telegraaf

 Volkskrant

 Teletekst

 Het weer

 Handige hulpjes:

 Lettergrootte aanpassen

 Puzzelwoordenboek

 Online rekenmachine

 Zoeken naar mensen/adressen

 Handige info:

 SOS nummers

 Feestdagen 2011

 Feestdagen 2012

 Loterijen:

 Bank-giroloterij

 Euromillions

 Staatsloterij

 Postcodeloterij

 Link partners

 Webgids voor online winkelen

| More