">
Hart.GratisHandleiding.eu

Gratis Handleiding (en veel meer). De site met gratis handleidingen, handleidingen om gratis software te downloaden, gratis games te spelen, dvd's te kopieeren, te besparen, vakantie- en reistips, pagina's voor kinderen, senioren, te datenonline te shoppen, online casino spelen, handleiding bridge, handleiding mahjong, solliciteren, keuze van uw mobiele telefoon en veel meer..... Verder vindt u ook de beste surftips.

HOME HANDLEIDINGEN RECEPTEN ZOEKEN CONTACT ZOEKEN

 Rubrieken:

  Website maken

  Aanmelden site bij
  zoekmachines

  Banner en buttons

  CSS cursus beginners

  Eigen startpagina

     Handleiding startpagina

  Favicon maken

  HTML cursus beginners

  HTML cursus gevorderden

  Links naar uw site

  Linkwoorden

  Logo's maken  

  Sitemap maken

  Sitemap verzenden

  Webbadge

  Webhosting

  Website gratis

  Website promotie

  Webmaster
  hulpprogramma

  Zoekwoorden

Handleiding Zoekwoorden

Zoekwoorden; zo wordt u site goed gevonden dmv zoekopdrachten

Optimaliseer de inhoud van uw website door gebruik te maken van zoekwoorden.

U wilt dat uw site goed gevonden gaat worden in de belangrijkste zoekmachines. De eerste stap is natuurlijk dat u zo nauwkeurig mogelijk gaat bepalen op welke zoekwoorden (ook wel: zoekopdrachten) u nu eigenlijk precies gevonden wilt worden.

Uiteindelijk heeft u bepaalde doelen met uw website: u wilt dat bezoekers uw artikelen gaan  lezen (bv. in geval van een weblog), meer informatie gaan opvragen (bv  bij een reisbureau) of een product gaan bestellen (bv. in geval van een webwinkel).

Vroeger dacht men dat het alleen belangrijk was zoveel mogelijk bezoekers te hebben die uw website bezoeken.
Tegenwoordig probeert men het doel van de website goed in de gaten te houden. Men kijkt niet meer alleen naar de hoeveelheid  bezoekers maar naar de kwaliteit van de bezoekers. Het is daarom belangrijk, die zoekwoorden te vinden waarbij:

  • zoveel mogelijk bezoekers uw website bezoeken, en
  • dat deze bezoekers voor de juiste reden op uw website komen. Het heeft geen zin om heel veel bezoekers te hebben vanuit zoekwoorden of  zoekopdrachten die uw doel niet dienen.

Hoe bepaald u welke zoekwoorden u moet nemen voor uw website?

Eigenlijk moet u zoekwoorden vinden voor uw site nog voordat u ook maar begonnen bent met uw website.
Als u al een website heeft is het echter ook geen probleem. U moet misschien alleen wat zaken aanpassen.
Stel u zelf nu de volgende twee vragen, en schrijf de antwoorden op. Hou  bij het beantwoorden van de vragen rekening met het feit dat mensen  vaak 1 zoekwoord, maar nog vaker twee of 3 zoekwoorden intypen. Beschouw iedere combinatie van 1 of meer zoekwoorden als een apart antwoord! Ook de volgorde van woorden is belangrijk: telefoon centrale is een ander  zoekwoord dan centrale telefoon.¯
Neem ook combinaties van meerdere zoekwoorden, want die worden ook steeds vaker gebruikt.

1. Definieer het doel (of doelen) van uw website (naamsbekendheid, lezende           bezoekers,  aanvragen om meer informatie, verkopen, etc.)?
2. Wat zijn de zoekwoorden waarvan u wilt dat uw site hoog gaat scoren, die:

  • door zoveel mogelijk mensen worden gebruikt (en daardoor in zo veel mogelijk verkeer zal resulteren), en
  • leiden tot het doel dat (of de doelen die) u voor ogen heeft.

Nadat u zelf uw  eerste lijst van zoekwoorden heeft gemaakt, kunt u e.e.a. verder gaan  uitbreiden en aanscherpen door een onderzoek in te stellen en de websites van concurrenten te bestuderen.

Bestudeer de websites van uw concurrenten

Bestudeer de broncode van de websites van uw concurrenten. U moet alleen de websites van uw concurenten bestuderen die hoog scoren in de zoekmachines (zoals bv de  zoekmachine van Google). Type uw zoekwoorden in die uw bedacht heeft en kijk wie er op de hoogste plaatsen verschijnen. De sites die u bestudeerd moeten natuulijk wel een relatie hebben met uw website. Anders heeft het geen zin en moet u misschien andere zoekwoorden  bedenken. Uw webbrowser heeft de mogelijkheid de broncode van de betreffende pagina te bekijken (in Explorer is dit de menuoptie Beeld-Bron). In Firefox gaat het als volgtt: rechts klikken op de betreffende pagina en kiezen voor: Pagina Bron bekijken€¯.
Kijk naar de woorden die gebruikt zijn achter de tags: <title>, <meta  name="description"> en <meta name="keywords">.
Misschien dat u hier nog zoekwoorden tegenkomt waar u nog niet aan gedacht heeft. Voeg die toe aan uw zoekwoorden-lijst.
Het bestuderen van de site van uw  concurrent is overigens helemaal legaal.

Wijs uw zoekwoorden toe aan de pagina's van uw website

Uw site zal uit meerdere webpagina's bestaan. Zorg dat u iedere pagina optimaliseert met een eigen set van zoekwoorden uit uw
zoekwoorden-lijst. Kijk welke pagina's van uw site geschikt zijn voor de optimalisatie op  welke zoekwoorden. Onthoud dat de zoekwoorden als tekst op de pagina moeten verschijnen. Niet 1 keer, maar meerdere keren, bv ook in de  kopjes en titels van de pagina.
In het meest gunstige geval kent u 1 zoekwoord-combinatie toe aan 1 pagina, maar bij overlappende  zoekwoorden kunt u misschien meerdere zoekwoord-combinaties toekennen  aan 1 pagina.

Voor de zoekwoorden  die u niet kunt toekennen aan een bestaande pagina moet u een nieuwe pagina creeen met tekst over het betreffende zoekwoord. De  geoptimaliseerde pagina's gaan straks dienen als -wat genoemd wordt  'landing  page' voor het betreffende zoekwoord: bezoekers gaan op die pagina binnenkomen nadat ze het zoekwoord in de zoekmachine hebben  gebruikt.

Nu u weet welke  pagina's u op welke zoekwoorden gaat optimaliseren is de vraag hoe de  optimalisatie feitelijk kan en moet worden uitgevoerd. Op een legale  manier, welteverstaan. Maar met indrukwekkende resultaten. De vraag is  dus: wat kunnen we precies allemaal doen om onze site aantrekkelijk te maken voor niet alleen onze bezoekers maar ook voor de zoekmachine spiders. M.a.w.  waar houden deze spiders van, hoe verkrijgen we een  hoge positie in de zoekmachines op de zoekwoorden.

Zoekwoorden zijn belangrijk echter het is nog belangrijker om je sites aan te melden bij zoekmachines. Anders vindt niemand u op internet.
Om naar de pagina met de handleiding te gaan om u aan te melden bij zoekmachines te gaan klik hier >>>

Verder is het ook  belangrijk om links van andere websites naar uw site te hebben. Deze  verhogen uw ranking in zoekmachines!
Om daar alles van het weten te  komen klik op de link: Link woorden

 

 

`

   | Over deze site | Disclaimer |
Neem contact op met de Webmaster met opmerkingen en tips

 TV/radio:

 Radio luisteren:webradio

 Wat is er op TV?

 TV gids (alle zenders)

 Uitzending gemist

 Verkeer:

 Files

 Routeplanner

 Nieuws/weer:

 NOS headlines

 Algemeen Dagblad

 Laatste nieuws

 Telegraaf

 Volkskrant

 Teletekst

 Het weer

 Handige hulpjes:

 Lettergrootte aanpassen

 Puzzelwoordenboek

 Online rekenmachine

 Zoeken naar mensen/adressen

 Handige info:

 SOS nummers

 Feestdagen 2011

 Feestdagen 2012

 Loterijen:

 Bank-giroloterij

 Euromillions

 Staatsloterij

 Postcodeloterij

 Link partners

 Webgids voor online winkelen

| More