Hart.GratisHandleiding.eu

Gratis Handleiding (en veel meer). De site met gratis handleidingen, handleidingen om gratis websites te maken, gratis games te spelen, dvd's te kopieeren, te besparen, vakantie- en reistips, pagina's voor kinderfeestjes en kinderen, senioren, te daten, online casino te spelen, online winkelen, handleiding solliciteren, handleiding schaken en dammen en veel meer..... Verder vindt u ook de beste surftips.

HOME HANDLEIDINGEN

Rubrieken:

 Persoonlijke verzorging

    Zelf maken van.....

    Afslanken met eiwit

    Middagslaapje (powernap)

    Olijfolie als schoonheidsmiddel

    Ouderdomsvlekken

    Verkoudheid voorkomen

    Verkoudheid bestrijden

 Webgids Cosmetica

 

RECEPTEN ZOEKEN CONTACT ZOEKEN

Afslanken met eiwit

Op deze pagina vindt u een gepubliceerd artikel over afslanken met eiwit.

Na afslanken maakt het eiwitdieet uw taille nog dunner  Op korte termijn kunnen mensen prima afvallen. De problemen zitten hem in het op gewicht blijven - en dat kan prima door meer eiwit in te nemen, ontdekten onderzoekers uit Maastricht. Op een dieet met veel eiwit blijft het vetpercentage  van afslankers zelfs nog dalen nadat ze zijn gestopt met het afslankdieet.

De onderzoekers zetten 148 proefpersonen eerst vier weken op een streng dieet van 500 kilocalorieen per dag. Dat dieet  heet in de tabellen van hun studie very low-energy diet of VLED.
Dat werkte. De gemiddelde proefpersoon woog 84.6  kilo voordat de proef begon.
Na vier weken was dat teruggelopen tot iets meer dan 78 kilo.
Dat komt neer op een afname  van 7.5 procent.

Na die vier weken begon het eigenlijke experiment. De onderzoekers verdeelden de proefpersonen over twee groepen, die  allemaal precies genoeg calorieen mochten eten om op gewicht te blijven. Het verschil tussen de groepen zat hem in de  inname aan eiwit.

Een groep kreeg dagelijks vijftig gram eiwit extra in de vorm van eiwitsupplementen. Een eiwitshake verving bij hen  de lunch. Van de totale inname aan kilocalorieen kwam daardoor 18 tot 20 procent op het conto van eiwitten. Bij de  andere groep was dat percentage vijftien procent.

De figuur hieronder vertelt wat er tijdens die periode van dertien weken met het lichaamsgewicht gebeurde. In de eiwitgroep  nam het gewicht langzamer toe dan in de niet-eiwitgroep.
Ontleend aan besproken publicatie 

Na vier maanden was bij de niet-eiwitgroep bijna veertig procent van het verloren gewicht weer teruggekomen. In de  eiwitgroep was dat twintig procent.
Ontleend aan besproken publicatie 

De verschillen tussen de beide groepen waren echter groter dan dat. De figuur hieronder laat zien dat de taille-omvang  bij de eiwitgroep na de afslankperiode verder afnam.
Ontleend aan besproken publicatie 

Ook de vetmassa bij de eiwitgroep nam verder af - ondanks dat de afslankperiode was afgelopen.
Ontleend aan besproken publicatie 

De vetvrije massa nam bij beide groepen toe nadat het strenge dieet was afgelopen. Bij de eiwitgroep was de  toename groter.
Ontleend aan besproken publicatie 

Het vetpercentage bij de eiwitgroep nam verder af nadat het dieet was afgelopen. Bij de niet-eiwitgroep ging dat  percentage juist weer omhoog.
Ontleend aan besproken publicatie 

De proefpersonen in de eiwitgroep werden dus gespierder en droger dan de proefpersonen in de andere groep. Hoe dat kan  weten de onderzoekers eigenlijk niet. De lichaamstemperatuur in de eiwitgroep ging niet omhoog, en ook uit metingen  van het energieverbruik van de verschillende groepen bleek niets van een verschil.

Westerterp-Plantenga MS, Lejeune MP, Nijs I, van Ooijen M, Kovacs EM.High protein intake sustains weight maintenance after body weight loss in humans. Int J Obes Relat Metab Disord. 2004 Jan;28(1):57-64. [PubMed]

Mocht u interesse hebben kunt u op onderstaande banner klikken voor een aanbieder die wij voor u gevonden hebben nl.: eiwitpoeder.nl

 

 

   | Over deze site | Disclaimer |
Neem contact op met de webmaster via contact met opmerkingen en tips

 

 TV/radio:

 Radio luisteren:webradio

 Wat is er op TV?

 TV gids (alle zenders)

 Uitzending gemist

 

 Verkeer:

 Files

 Routeplanner

 

 Nieuws/weer:

 NOS headlines

 Algemeen Dagblad

 Laatste nieuws

 Telegraaf

 Volkskrant

 Teletekst

 Het weer

tip Online winkelen
De webshops vindt u op de volgende site!

Online shoppen en winkelen

 

 Handige hulpjes:

 Lettergrootte aanpassen

 Puzzelwoordenboek

 Online rekenmachine

 Zoeken naar mensen/adressen

 

 Handige info:

 SOS nummers

 Feestdagen 2011

 Feestdagen 2012

 Feestdagen 2013

 

 Loterijen:

 Bank-giroloterij

 Euromillions

 Staatsloterij

 Postcodeloterij

 

 Link partners

 Webgids voor online winkelen

| More