Hart.GratisHandleiding.eu

Gratis Handleiding (en veel meer). De site met gratis handleidingen (u komt op onze site, in tegenstelling tot andere sites, rechtstreeks bij de leverancier terecht zodat u ook software, drivers, firmware enz kunt downloaden), verder vindt u handleidingen om gratis software te downloaden, games te spelen, dvd's te kopieeren, te besparen, te daten, online casino te spelen, te dammen, te solliciteren, spelregels en veel meer.....

HOME HANDLEIDINGEN

Rubrieken:

 Dating en vrienden

   Dating sites

   Daten Handleiding

   Personen zoeken

   Sociale netwerken

     Handleiding Flickr

     Handleiding Twitter

     Gevaar sociale netwerken

     Spotify handleiding

   Vriendschapsgedichten

 

RECEPTEN ZOEKEN CONTACT ZOEKEN

Opletten met sociale netwerken

Is een sociaal netwerk gevaarlijk?
Een sociaal netwerk is op zich niet gevaarlijk, echter doordat u informatie over Uzelf blootgeeft kunnen internetcriminelen ofwel internetoplichters hiermee hun voordeel doen.
Bijgaand een voorbeeld hoe internetcriminelen met de informatie die u deelt door sociale netwerken u willen bedotten.

Arthur werkte vroeger bij Philips en komt via Facebook in contact met een vroegere een collega (Tineke). Ze chatten wat en Arthur hoort een paar weken niets. Totdat hij een chatbericht krijgt van Tineke die verteld dat zij op vakantie is in Engeland en dat zij en haar man overvallen zijn onder bedreiging van een pistool en al hun geld, creditcards en GSM gestolen zijn.
Arthur reageert meteen en vraagt aan Tineke of hij iets kan doen. Tineke antwoord of Arthur haar wat geld kan lenen om de hotelrekening te betalen en een taxi te nemen naar het vliegveld. Ik betaal het je morgen absoluut terug, schreef Tineke.

Arthur vraagt het telefoonnummer van het hotel aan Tineke dan kan hij de rekening via zijn creditcard betalen. Tineke wil echter perse dat Arthur het bedrag overschrijft op de rekening van het hotel. Op dat moment wordt Arthur wat achterdochtig en vraagt via de chat aan Tineke voor welk bedrijf zij ook al weer samen gewerkt hebben. Het blijft even stil en daarna antwoord Tineke: Philips.

Op dat moment realiseerde Arthur zich dat op Facebook deze informatie te vinden is. Daarom vroeg hij de naam van de afdeling waar ze samen voor gewerkt hadden. Daar kon Tineke geen antwoord op geven en er kwam geen enkel contact van Tineke meer.

Dit is een voorbeeld hoe internetoplichters proberen u geld afhandig te maken. Het bankrekening nummer dat Tineke doorgeeft is haar eigen bankrekeningnummer of dat van de organisatie waar zij voor werkt.

Zorg verder dat uw browser uw wachtwoord en gebruikersnaam niet onthoudt. Waarom zal u vragen? Oplichters kunnen via bv spyware de wachtwoorden achterhalen en zich voordoen als Uzelf. Daarmee proberen ze het vertrouwen te winnen van uw vrienden en familie. Die weten niet dat iemand anders dan u onder uw inlog met hun chat of communiceert.

   | Over deze site | Disclaimer |
Neem contact op met de webmaster via contact met opmerkingen en tips

 

 TV/radio:

 Radio luisteren:webradio

 Wat is er op TV?

 TV gids (alle zenders)

 Uitzending gemist

 

 Verkeer:

 Files

 Routeplanner

 

 Nieuws/weer:

 NOS headlines

 Algemeen Dagblad

 Laatste nieuws

 Telegraaf

 Volkskrant

 Teletekst

 Het weer

tip Online winkelen
De webshops vindt u op de volgende site!

Online shoppen en winkelen

 

 Handige hulpjes:

 Lettergrootte aanpassen

 Puzzelwoordenboek

 Online rekenmachine

 Zoeken naar mensen/adressen

 

 Handige info:

 SOS nummers

 Feestdagen 2011

 Feestdagen 2012

 Feestdagen 2013

 

 Loterijen:

 Bank-giroloterij

 Euromillions

 Staatsloterij

 Postcodeloterij

 

 Link partners

 Webgids voor online winkelen

| More