GratisHandleiding.eu

Gratis Handleiding (en veel meer). De site met gratis handleidingen, handleidingen om gratis software te downloaden, gratis games te spelen, dvd's te kopieeren, te besparen, vakantie- en reistips, pagina's voor kinderen, senioren, dating, online casino spelen, handleiding bridge, handleiding schaken en dammen, solliciteren, spotify, online te kopen op internet en veel meer..... Verder vindt u ook de beste surftips.

HOME HANDLEIDINGEN RECEPTEN ZOEKEN CONTACT ZOEKEN

 Rubrieken:

 Telefoon/Mobiel keuze

  Wat zijn apps?

  Wat is prepaid?

  Wat is een smartphone?

  Wat is een iPad?

     Wat is een iPad 2?

     Hoe werkt een iPad?

  Wat is een iPod?

    Handleiding iPod

    Dockstation welke kopen?

  Wat is een iPhone4?

  Wat is Dual sim?

  Gratis telefoneren: Skype

    Handleiding Skype

  Email op je GSM

  MSN op je GSM

  Muziek copieeren van iPod

  Wat is Wifi?

  Ipad (Apple) Handleidingen

  BlackBerry Handleidingen

  Aanbieders telefoons

  WEBGIDS GSM / Telefoons

 Filmpjes over Telefoons  

  Galaxy Tab Samsung

  Google Nexus S

  iPod Touch 4de generatie

  LG In Touch GW620

  Windows Phone 7

 

Handleiding WiFi

Met WiFi is het mogelijk om op korte afstand draadloos gegevens te versturen. Vanwege deze korte afstand is het  ideaal voor gebruik thuis of op het kantoor: het is niet langer nodig  een internetkabel aan te leggen tussen uw computer en de meterkast.  Hierdoor kunt u bijvoorbeeld met een laptop in de tuin internetten of lekker op de bank in uw woonkamer.

Voorlopig wordt WiFi voornamelijk gebruikt naast een ADSL of kabelverbinding; alleen voor het laatste stukje van de meterkast naar uw computer. Het is echter ook mogelijk om draadloos te internetten via WiFi wanneer u met uw laptop of pda op stap bent en u bijvoorbeeld op een vliegveld, hotel of cafe draadloos wilt internetten. Hiervoor heeft u een abonnement nodig, maar u kunt ook per keer betalen via een kraskaart of een mobiele telefoon bijvoorbeeld. Het aantal plaatsen waar u draadloos kunt internetten, wordt continu uitgebreid.

Wat kan ik met WiFi wanneer ik onderweg ben?

Hotspots zijn locaties waar een openbare WiFi verbinding is aangelegd. Hiermee kunt u op veelal  drukbezochte plaatsen, zoals vakantieparken, hotels, congrescentra of horecagelegenheden, draadloos internetten met uw laptop of PDA. U kunt per keer betalen voor het gebruik, maar er bestaat ook een mogelijkheid om een abonnement te  nemen. Op internet staan diverse sites waar u hotspots in uw omgeving kunt vinden.

Kan ik in het buitenland ook gebruikmaken van hotspots?

Ja, er zijn veel landen in de wereld met hotspots
Let echter wel op!
Als u in een luchthaven of een cafe bent en u logt in op het draadloze netwerk van de luchthaven of cafe (genoemd: de hotspot) krijgt u verbinding en alles lijkt in orde. Maar het zou kunnen gebeuren dat de inlogsite niet legitiem is. Deze zou nagemaakt kunnen zijn en u maakt daarvoor in de plaats verbinding met de laptop van de oplichter (die ergens vlak bij u zit) ipv de provider van de hotspot. Als het een open (lees: gratis) verbinding is, kan de oplichter op uw computer zoeken naar bank-, creditcardgegevens en ook wachtwoorden.
Hoe kan u het voorkomen?
Maak niet automatisch verbindingen met onbekende netwerken. U kunt dit in uw configuratiescherm onder Netwerkverbindingen controleren en uitzetten). Zorg dat u een betaalde hotspot kiest waar u een kraskaart voor kunt kopen. Zo hoeft u niet online uw creditcard gegevens of bankgegevens in te vullen voor te betalen voor het gebruik van de hotspot. Doe verder geen betalingen als u verbonden bent met een hotspot, behalve als het draadloos netwerk beveiligd is. Dit kan u herkennen doordat het internetadres begint met https:// en er rechtsonderin uw browser een slotje verschijnt.  

Wat heb ik nodig om te kunnen internetten via WiFi?

Uw laptop of pda moet voorzien zijn van een Wi-Fi netwerkkaart. Vaak  is deze al standaard in de apparatuur ingebouwd. Is dat niet het geval  dan kan bijna altijd een losse Wi-Fi netwerkkaart in de laptop of pda  gestoken worden. Maakt u thuis of op het werk al gebruik van draadloos internet, dan kunt u dat ook op een HotSpot.
Ook heeft u een draadloze router nodig (zie afbeelding)
draadloze router 
De router maakt mbv de antenne verbinding met uw laptop of pda. De router is verbonden met uw internet verbinding, Daarom staat de router ook in de buurt van de locatie waar uw internetverbinding binnenkomt.

Wat zijn de voor- en nadelen van WiFi?

U kunt met een laptop op schoot in de tuin internetten, of lekker op de bank terwijl de rest tv zit te kijken maar ook onderweg in het hotel uw e-mail bekijken of internetten. Nadeel van WiFi is dat de afstand beperkt is tot ongeveer 100 meter, waarbij de snelheid  afneemt naarmate u verder van de accesspoint verwijderd bent.

Hoe zit het met de veiligheid van WiFi?

WiFi netwerken die niet beveiligd zijn kunnen in principe door  iedereen in de buurt van het accespoint afgetapt worden.

Wat betekent WiFi?

 WiFi staat voor Wireless Fidelity en wordt ook wel W-Lan genoemd (Wireless-Local Area Network)

 

   | Over deze site | Disclaimer |
Neem contact op met de webmaster via contact met opmerkingen en tips

 TV/radio:

 Radio luisteren:webradio

 Wat is er op TV?

 TV gids (alle zenders)

 Uitzending gemist

 Verkeer:

 Files

 Routeplanner

 Nieuws/weer:

 NOS headlines

 Algemeen Dagblad

 Laatste nieuws

 Telegraaf

 Volkskrant

 Teletekst

 Het weer

 Handige hulpjes:

 Lettergrootte aanpassen

 Puzzelwoordenboek

 Online rekenmachine

 Zoeken naar mensen/adressen

 Handige info:

 SOS nummers

 Feestdagen 2011

 Feestdagen 2012

 Loterijen:

 Bank-giroloterij

 Euromillions

 Staatsloterij

 Postcodeloterij

 Link partners

 Webgids voor online winkelen

| More